Placinta cu iaurt si prune

de mirela0911 in Prajituri, 11 Sep 2012 | 4518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de placinta
  • 600-700 g iaurt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si prune:

Prunele se spala si se scot samburii, se lasa deoparte.

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna iaurtul treptat amestecandu-se bine. 

Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt. 

Se ia o foaie de placinta si se unge cu iaurt. Se aseaza a doua foaie si se unge la fel, se pune si a treia foaie si se toarna o cantitate mai mare de iaurt. Se presara cateva prune deasupra si se ruleaza lejer din ambele parti pe lungime. Se aseaza in tava rotunda. Se procedeaza la fel cu alte trei foi de placinta, de doua ori. Peste melcul format in tava se mai pun cateva prune dupa care se toarna amestecul de iaurt ramas.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 45-50 minute, pana capata o culoare aurie deasupra.

Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si aroma de portocala