Placinta cu iaurt grecesc si portocale

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 5231 vizualizari

 

Astazi va ofer cu mare drag, reteta unei placinte minunate, numai buna de savurat in familie, alaturi de cei dragi, este atat de aromata, parfumata, frageda, nici nu am destule cuvinte sa o descriu...este savoarea intruchipata!

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de placinta (un pachet are 400 gr. eu am luat de la Lidl)
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 1 kg. iaurt grecesc
  • 225 ml suc de portocala ( eu am avut 2 portocale mari coaja si zeama( Bio neaparat)
  • 4 oua ( de la gaini de curte ar fi grozav pentru culoarea frumoasa)
  • 50 gr. amidon
  • vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt grecesc si portocale:

Se prepara destul de usor.

Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei.

Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se adauga sucul de portocala, se amesteca, se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute ( sau pana isi dubleaza volumul), apoi se adauga iaurtul, putin cate putin si se amesteca pana se pune toata cantitatea. Se adauga, vanilia, coaja de portocala, amidonul si se amesteca.

Tava se unge cu unt, se pun cate trei foi suprapuse, cu grija chiar daca se rup, se completeaza, eu tocmai de aceea am cumparat doua pachete, si nu le-am pus pe toate.

Se toarna peste primul strat suc de portocala cu unt, cam 3 sau 4 linguri, asa din ochi, si se ung bine foile, apoi se toarna un polonic sau doua ( eu am avut un polonic foarte mare) din cantitatea de iaurt, urmeaza din nou strat de foi, zeama de portocala cu unt si deasupra compozitie de iaurt.

Ultimul strat va fi cel din compozitia cu iaurt.

Se coace placinta timp de o ora la 180 de grade C.

Dupa ce scoateti placinta de la cuptor, puneti-o pe un grilaj cu tot cu tava si lasati-o sa se raceasca timp de 7 sau 8 minute si puneti deasupra o folie de prospetime ( nu o puneti cand e fierbinte placinta).

Placinta o puteti taia fara grija calda, puneti deasupra zahar pudra vanilat si bucurati-va de savoarea ei alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt grecesc si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu iaurt si banane