Gogosi pufoase

de trifadalia in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 3610 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 200 ml de lapte caldut
  • 10 cub ( 25 gr ) drojdie proaspata
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare si laptele caldut treptat. Se framanta aluatul mai departe, pana ce devine elastic. Se lasa la dospit intr-un loc ald 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se scoate pe masa de lucru tapetata cu faina si se intinde. Pe jumate, se pune gem, iar cealalta jumatate se impatureste peste cea cu gem si se taie cu paharul. Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute dupa care se prajesc in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu crema de vanilie