Ne place foarte mult aceasta placinta, gustul este deosebit si nu este asa dulce
Am pus iaurtul la scurs intr-un tifon timp de ora.
Dezghetam foile de placinta cu aproximativ o ora inainte de a face placinta.
Batem bine ouale cu 8 linguri de zahar.Adaugam iaurtul scurs de zer, grisul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Punem intr-o tava hartie de copt, ungem cu unt topit si asezam, pe rand, in tava, 3-4 foi, le ungem pe fiecare cu pensula inmulata in unt topit si apoi presaram cu lingura zahar pe fiecare foaie uniform.
Turnam jumatate din umplutura peste foi, intindem cu lingura uniform pe toata suprafata si continuam cu 3-4 foi de placinta unse cu unt topit peste care presaram zahar.Apoi adaugam cealalta jumatate de umplutura si intindem ultimele foi.Ungem ultima foaie cu unt si presaram zahar deasupra.Eu am taiat placinta in patrate inainte de a o baga la cuptor.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si se coace placinta la foc potrivit pentru circa 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Scoatem tava din cuptor si o acoperim cu un prosop umed (se vor inmuia foile de placinta).
Dupa ce s-a racit, o putem servi.
Pofta buna!
1
daca doriti sa fie mai zemoasa cu 5 min inainte de a o scoate de la cuptor se adauga un pahar mic de lapte