O placinta foarte buna, aromata si insiropata! Este delicioasa! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-iaurt/
Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine.Se opreste 1 foie de placinta, iar restul se vor faramita si se vor adaugapeste compozitia de oua cu iaurt.
Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.
Compozitia cu iaurt se pune in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C.
Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc sa clocoteasca.
Siropul se toarna usor peste placinta fierbinte sa se absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este foarte moale si aromata.
1
Puteti inlocui zeama de portocale cu zeama de lamaie sau le puteti combina.
2
Puteti pudra prajitura cu zahar pudra.