M-am inspirat din reteta Elei pentru care ii multumesc. Am respectat intrutotul eu adaugand in plus 6 linguri de gris. Rezultatul este super super bun. Data viitoare, daca voi mai face diminuez putin uleiul, fiindca mi se pare un picut prea uleioasa.
Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem foile una cate una si ungem cu ulei (foile se impart in trei parti egale, eu am avut in pachet 18 foi). Se pun primele sase ungand fiecare foaie cu ulei, punem jumatate din crema obtinuta, apoi iarasi punem sase foi unse si jumatatea cealalta de crema. Incheiem cu ultimile sase foi. Se unge ultima foaie cu ulei (eu am uns-o si cu iaurt si cand am introdus-o in cuptor si inainte de a o scoate cu 10 minute).
Am introdus tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Apoi am scos placinta din cuptor am acoperit-o cu un servet de bucatarie lasand-o sa se raceasca (ca foile sa ramana moi) si pe urma am portionat-o.
1
Am folosit o tava de 45/ 35 cm, este exact la marimea foilor de placinta
2
Si asa cum a specificat si Ela nu este un desert de gala, dar este foarte foarte bun si vi-l recomand cu mare drag
3
Nu am folosit zahar pudra, am lasat-o in varianta originala