Placinta cu gutui si gem de caise

de Georgia in Prajituri, 16 Mar 2010 | 8314 vizualizari

 

Este o placinta foarte aromata si pentru aceasta reteta ii multumesc lui Kiken Hana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina,
  •  250 gr zahar,
  • 2 oua,
  • 250 gr unt la temperatura camerei,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • coaja de lamaie/portocala.
  • Pentru umplutura:
  • 2 gutui,
  • 2-3 linguri de zahar,
  • 3-4 linguri gem de caise (eu am folosit de capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gutui si gem de caise:

Intr-un vas se bate untul crema.
Se incorporeaza zaharul si se mai bate putin, apoi se adauga ouale si se mai bate pana la incorporarea lor.
Se adauga faina, praful de copt si coaja de lamaie sau portocala si se framanta cu mana doar cat sa se poata forma o minge din aluat, sa se omogenizeze, care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 15 minute. Nu se mai adauga faina in plus de cele 500 g.
Gutuile se curata de coaja si miez, se taie felii si se fierb in apa clocotita aprox. 3 minute pana se inmoaie, apoi se scurg de apa si se paseaza cu furculita.
Aluatul scos din frigider se lasa 5 min. si din 2/3 de aluat se intinge o foaie care se aseaza si se niveleaza intr-o forma rotunda(26-28 cm) unsa cu grasime si tapetata cu faina, peste care se pun apoi gutuile pasate si se presara cu 2-3 linguri de zahar.
Restul de aluat se intinde intr-o foaie care se taie fasii, din care se aseaza sub forma de zabrele peste gutui. In spatiile ramase libere ale zabrelelor se pune gemul de caise (de capsuni cum am folosit eu) cu lingurita.

Se coace la foc potrivit timp de 40-45 minute (pana se aureste usor deasupra). In functie de fiecare cuptor.
Se lasa la racit si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gutui si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

17.03.2010, 10:06

buna

ionela2682 1

17.03.2010, 19:45

frumoasa foc mai ales grilajul acela!

Lucky79 1

02.07.2014, 14:16

Pot pune in locul gutuilor mere? sau peresau nectarine? altceva nu am acum in casa si as face azi ceva dulce...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie