Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))
Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Intre timp, pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata, pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.
Checul, dupa ce s-a racit, il taiem in felii pe diagonala.
Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca ne mai ramane crema, imbracam checul.
Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.
Lasam 1-2 ore la rece.
Pofta buna!
1
Daca albusurile sunt batute bine, este suficienta faina, daca nu sunt batute bine trebuie sa mai adaugati 1-2 linguri.
2
Puteti orna dupa imaginatia voastra.