Placinta cu foi, carne si ciuperci

de Ancutsa in Mancaruri cu carne, 31 Oct 2018 | 5782 vizualizari

 

De multa vreme cautam o placinta cu foi de aluat si am gasit aceasta frumoasa placinta pe care a pregatit-o Oana aici.
Iar pentru ca azi imi propusesem sa pregatesc o placinta cu carne si ciuperci, m-am gandit cum ar fi sa folosesc pentru umplutura mea foi ca ale Oanei?
Ce am modificat: umplutura: amfolosit carne si ciuperci in loc de branza. De asemenea, am avut nevoie de mai mult ulei la aluat. Iar la final crusta de cascaval in loc de toppingul de smantana. A iesit o bunatate!
Concurs “Retete inspirate de toamna”

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • 250+100 ml apa calduta,
  • 400 g faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 60 ml ulei,
  • Pentru umplutura:
  • 1-2 linguri ulei,
  • 600 g carne de porc,
  • 1 lingurita rasa sare,
  • 2 oua,
  • Cateva ciuperci proaspete,
  • O mana de verdeturi: marar si patrunjel,
  • Pentru decor:
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • Cascaval ras, dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi, carne si ciuperci:

 

Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa la crescut cam 10 minute.

 Intr-un castron mai inalt se adauga faina cu sarea, se amesteca usor, se face un spatiu in mijloc, in care se rastoarna maiaua. Se adauga restul de apa si se amesteca. Se framanta, adaugand cate putin ulei. Cand aluatul capata consistenta, dar este pufos si nu se mai lipeste de mana, se opreste framantatul. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut, intr-un loc ferit de curenti de aer.

 Intre timp, se pregateste umplutura: se spala carnea de porc, se portioneaza in bucati mici, care se dau la masina de tocat. Se presara pe carne sare, dupa gust, apoi se caleste intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana se rumeneste. Se da de pe foc, se adauga ouale, ciupercile proaspte spalate, curatate de pielita si maruntite si verdeturile tocate marunt.

 Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 4 bucati. Se intinde fiecare aluat in foaie subtire, se intinde putina umplutura si se ruleaza pe lung. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi, se aranjeaza intr-o tava pregatita cu foaie de copt.

 Se amesteca oul batut cu putin lapte si se unge toata placinta, apoi se presara cascavalul ras.

 Se coace pana se rumeneste. Crusta de deasupra este foarte gustoasa.

 

Timp de pregatire si dospire aluat: 10 min + 1 h

Timp de pregatire placinta: 30 min

Timp de coacere: 30 min la foc mic sau 20 min la foc mediu

 

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/placinta-cu-foi-carne-si-ciuperci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi, carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Suberec (Placinta turceasca)