Placinta cu dovlecei si branza

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2015 | 2678 vizualizari

 

Atat de multi dovleci s-au facut anul asta in gradina ca am pus la congelator pe iarna, am facut supa/ciorba de nu stiu cate ori, dovlecei pane cam de tot atatea ori :)), budinca de dovleac, clatite cu dovleac...si cu 4 dovleci mari in frigider am ramas in pana de idei. Noroc cu bucataras.ro ca la o cautare gasesti sute de retete din care sa te inspiri. Si pentru ca mi-a facut cu ochiul placinta Danielei, am purces la facut cu ce branza gasesc eu pe aici :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 20 g drojdie
  • sare, dupa gust

Umplutura:

  • 2-3 dovleci mici sau unul mare
  • 200 g branza telemea
  • 120 g mozarella rasa
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • ulei ptr uns deasupra si 1/2 lingurita ierburi italienesti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovlecei si branza:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se pune faina intr-un bol, se adauga sarea, se amesteca, se toarna apa calduta, drojdia si uleiul, apoi se framanta impreuna cam 8 minute. Se unge aluatul cu putin ulei, se acopera bolul cu o folie alimentara si/sau un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca la loc caldut 40-50 de minute.

Intre timp curatam dovleacul de coaja - si seminte daca e mare - apoi se da pe razatoarea mare si il lasam la scurs intr-un strecurator. Dam si telemeaua pe razatoare, o amestecam cu mozarella si cu ouale, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie subtire de circa jumatate de cm, apoi il asezam intr-o tava rotunda, turnam in mijloc umplutura, acoperim cu marginile, le ungem cu ulei si presaram ierburi deasupra.

Se coace la 180 de grade circa 50 de minute. Se poate servi calduta sau rece cu smantana sau iaurt. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mozarella sa nu folositi din cea care se vinde cu zeama, eu am luat din aia uscata care e ca si cascavalul

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si branza