NU-I ASA CA VA E POFTA?
Pentru blat:
- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, 50 g de zahar, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute;
- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua , uleiul si restul de zahar;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;
- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;
Pentru umplutura:
-dovleacul fiert cu putina sare se paseaza bine cu furculita,apoi se amesteca bine cu zaharul si scortisoara.
Coacere:
-aluatul se intinde foaie cu sucitorul;
- se taie patrate de cca 10*10 cm;
-in mijlocul aluatului se pun 2 lingurite de dovleac si se impatura;
- pachetelele astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute;
-cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar ;
-se servesc calde sau reci.