Placinta cu dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 2580 vizualizari

 

NU-I ASA CA VA E POFTA?

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • - 500 g de făină
  • - 40 grame de drojdie
  • - 3 linguri de ulei de măsline
  • - aproximativ 200 ml de apă călduţă
  • - sare
  • - 200 g zahăr
  • pentru umplutura:
  • -500 g dovleac fiert
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -250 g zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pentru blat:

- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, 50 g de zahar, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute;

- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua , uleiul si restul de zahar;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă,  timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să  se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;

- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;

Pentru umplutura:

-dovleacul fiert cu putina sare se paseaza bine cu furculita,apoi se amesteca bine cu zaharul si scortisoara.

Coacere:

-aluatul se intinde foaie cu sucitorul;

- se taie patrate de cca 10*10 cm;

-in mijlocul aluatului se pun 2 lingurite de dovleac si se impatura;

- pachetelele astfel obtinute se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute;

-cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar ;

-se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta combinata cu dovleac si gutui