Placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2010 | 10175 vizualizari

 

Reteta speciala de halloween :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • Umplutura:
  • 2 farfurii adanci pline cu dovleac ras
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri gris
  • Topping:
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider.

Dovleacul razuit se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, intr-o cratita cu pereti dubli. Se amesteca mereu sa nu se lipeasca si se lasa pe foc pana scade bine zeama. Se lasa apoi putin la racit. Se amesteca cu scortisoara si grisul. Se rastoarna dovleacul peste foaia de aluat din tava.

Pentru topping, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina si zaharul pana se obtin firimituri si se presara deasupra dovleacului. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mic si se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

 

PS: Ultimele poze sunt de acasa si de la serviciu cu colegii :)

TIPS-URI

1

Pentru un gust deosebit, se pot amesteca nuci maruntite in umplutura de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sylvia 1

04.11.2010, 21:30

Minunat arata trebuie sa fac si eu ceva de genul asta pana nu trec dovlecii si salvez reteta

ramo_cata 1

05.11.2010, 09:57

f bunaaaa si f frumoase pozele..esti restanta,stii ,da?poze de acasa

Oana 1

05.11.2010, 21:58

Daa, Ramo stiu...sper sa am timp in curand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine