Plăcintă cu dovleac

de ionix in Prajituri, 1 Noi 2010 | 8008 vizualizari

 

reteta MAMEI :p recunosc ca am mancat o felie fierbinteeeeeee :D dar am o scuza, n-am mai mancat nimic in ziua aia :D a fost delicioooooooaaaaaasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1/2 pachet margarina moale
  • 100 g zahar
  • doua plicutele zahar vanilat
  • un praf de sare
  • circa 600 g de faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 3 kg de dovleac (eu am pus 1/2 dintr-un dovleac de 6 kg)
  • 150 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • un ou batut cu putin zahar pentru luciul placintei.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu dovleac:

se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita.

Preparare umplutura:

Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari. Amestecam dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins iar cand s-a incinsc adaugam dovleacul. Se lasa la foc mic pana incepe sa se inmoaie si lasa suc. Apoi dam la foc mediu si lasam pana scade bine, lasam circa 30 de minute. Daca vi se pare prea apoasa compozitia, puneti putin la scurs iar apoi dati la racit. Intre timp, pana se raceste dovleacul, facem aluatul.

Preparare aluat:

Incepem sa facem maiaua. Drojdia se pune intr-un bol cu putin zahar si peste turnam laptele caldut. Presaram putina faina si lasam la dospit. Dupa vreo 30 de minute avem maiaua. Intr-un vas mare punem faina, zaharul, putina sare, margarina si incepem sa amestecam bine. Din cand in cand vom turna maiaua pana cand facem un aluat nelipicios. daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut, in functie de cat de moale sau tare este aluatul. Acoperim vasul cu un prosop si-l dam la un loc cald. Lasam sa dospeasca vreo 30 de minute iar apoi intindem doua foi, pe o planseta curata.

Tapetam tava cu putin margarina, presaram putin gris si asezam prima foaie. Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu dovleac. Peste dovleac punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si turnam oul batut cu zahar. Se da la cuptor la foc mic in partea de sus al cuptorului. Se lasa pana cand incepe a se rumeni aluatul de deasupra.

Se scoate si pudram cu zahar. Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.11.2010, 15:14

eu nu ma dau in vant dupa dovleac,dar o prajitura mananc de la ionix

ionela2682 1

04.11.2010, 12:51

super placinat dar super este dovleacul ,ma rog dovlecoiul din fundal...

ionix 1

04.11.2010, 12:53

@Andreea... asa te vreau... sa papi tot ce-ti dau eu

@Ionela.. asta era cel mai mic nenea ala avea numa' dovleci gigant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek