E ceva...de vis! Sincer nu cred ca am mancat vreodata ceva similar mai delicios! Merita si recomand din toata inima aceasta reteta a lui Radu! Multumesc mult Radule! :) Va ramane de azi inainte reteta favorita :)
Mie mi-au iesit doua tavi( cele de chec).
Am tapetat ambele tavi cu folie de prospetime.
Migdalele cum spuneam le-am copt 7 minute la 200 de grade)
Am intins o foaie pergament pe suprafata de lucru, pe care am uns-o cu putin unt.
Intr-o tigaie am pus zaharul( 200 gr), cu grija sa nu se arda, l-am caramelizat apoi am pus migdalele maruntite la blender. Am amestecat si le-am luat deoparte dupa 1 min.
Am rasturnat pe foaia pergament si am lasat sa se raceasca. Ideal este sa uniformizati cat mai mult crantzul. Se toaca cand se raceste cu un cutit. Eu am pus o parte la blender.
Am mixat frisca din timp si am dat-o la rece.
Am facut un meringue din albusuri. Le-am mixat spuma si am pregatit un sirop pe foc din apa( 150 ml) si din total 250 gr de zahar.
Siropul care fierbe spumand( 120 grade) se toarna usor in spuma de albus si acesta o va gati, le va face pufoase... adaugam si vanilia apoi, mixam bine circa 2 minute.
Lasam mixtura sa se raceasca apoi amestecam cu frisca si crantzul. In acest punct ar fi trebuit sa adaug fructele tocate insa eu am preferat sa o las simpla si sa ma bucur de gustul ei asa.
Am turnat in tavi compozitia. Am acoperit cu folie si am dat la congelator.
Pentru coulis de fructe, vezi reteta lui Radu :)
http://www.reteteleluiradu.ro/2013/07/16/nougat-glace/
Eu am avut de ieri sosul de fructe din zmeura amestecata cu vanilie si miere.
Radu recomanda minim 8 ore la rece...insa sa vedem daca rezistati :))) proba de foc garantat! :D
E MINUNATA! :) iar daca mai aveti nelamuriri apelati la Radu...el e maestrul :)