Plăcintă cu conopidă şi brânză

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 9962 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta într-o revistă şi m-a atras foarte tare. Ca de obicei, am facut propriile adaptări.

 

INGREDIENTE

  • o conopidă medie
  • 3 ouă
  • 200 gr brânză de oi
  • 200 gr smântână
  • pătrunjel verde
  • chimen
  • 8 foi de placintă
  • unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu conopidă şi brânză:

Conopida se desface bucheţele şi se lasă 5 minute în apă rece cu sare. Apoi se opăreşte 5 minute în apă cu sare. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă cu ouăle, smântâna şi pătrunjelul. Se pune hârtie de copt într-o tavă de copt. Se pune o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, apoi se adaugă altă foaie şi tot aşa până se pun 4 foi. Se aşează conopida în tavă, apoi se toarnă compoziţia de brânză peste conopidă. Se adaugă şi celelalte 4 foi, unse fiecare cu unt topit. Se dă la cuptor vreo 30 de minute în funcţie de cuptor, apoi se unge cu ou bătut, se presară chimen şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se poate servi caldă sau rece, alături de un pahar de iaurt sau lapte bătut.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu conopidă şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

11.10.2011, 16:30

anomisana 1

14.10.2011, 13:16

Gustul este putin ciudat, dar daca va place conopida, merita sa incercati. Eu intentionez sa recidivez si cu alte legume, in aceeasi reteta.

Xandrinne 1

25.10.2011, 06:44

Multumesc pentru reteta! E pe gustul meu, am trecut-o la favorite.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta pufoasa la cuptor