Placinta cu ciuperci

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 10322 vizualizari

 

din categoria ce avem prin frigider

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 275 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • suc de rosii (pentru uns)
  • Umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz mai gros
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Aluatul:

Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia uscata si se amesteca. Se face o gropita in mijloc si se adauga apa calduta, zaharul si uleiul. Se amesteca si cand sunt aproape incorporate ingredientele, se adauga sarea.

Se framanta un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Se pudreaza cu faina, se acopera si se lasa la dospit, in loc caldut, o ora. In acest timp isi va dubla volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Taiem prazul marunt si il punem la calit cateva minute, in 2 linguri de ulei de masline. Cand s-a inmuiat prazul adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasa sa fiarba pana scade toata zeama.

Adaugam sare, piper si dam de pe foc.

Dupa ce se raceste adaugam cascavalul ras si cele doua oua batute.

Dupa ce aluatul a dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 4 bucati. Se intind doua foi, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Punem umplutura pe cele doua foi.

Celelalte doua parti de aluat le intindem si le crestam cu cutitul. Se iau usor pe sucitor si se pun pe rand, peste cele doua foi dintava.

Se apasa marginile cu mana sau cu furculita si se lasa sa stea in tava, pana se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se ung placintele cu suc de rosii si se presara susan.

Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Ideea aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paparaie cu salam si cascaval