Adoram placinta cu ceapa, am facut-o simpla, am adaugat diferite ingrediente, dar mozzarella le intrece pe toate.
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.
Separat curatam ceapa, o taiem cubulete sau dupa preferinta fiecaruia.
Calim ceapa intr-o tigaie in care am pus ulei, potrivim de sare si piper. Cand aluatul a crescut, l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.
Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem un strat de ceapa calita, un strat de mozzarella si ou batut. Dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!
1
Aluatul se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.
2
Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.
3
Putem face ce umplutura dorim.