Un aluat pufos si foarte bun pe care vi-l recomand cu drag.
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.
Intre timp ceapa o curatam, o spalam si o taiem julien sau dupa bunul plac. Intr-o tigaie punem ulei si calim putin ceapa.
Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem ceapa si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava) cu sare si piper. Dam la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute. Pofta buna!
1
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.
2
Putem face testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata copt aluatul.
3
Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.