Placinta cu carne este o alegere foarte buna pentru aperitiv, pachetelul de la birou sau pentru cina.
Sunt mai multe feluri in care poate fi pregatitia: tarta, sul, minipateuri sau 2 foi suprapuse cu umplutra la mijloc.
Eu am ales ultima varianta si a fost buna si s-a taiat perfect.
Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.
Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea toata si adaugati apoi ciuprcile. Carnea impreuna cu ciupercile se gatesc la foc mic pana ce se evapora toata zeama lasata de carne si ciuperci. Apoi se adauga oul batut bine si o lingura de pesmet.
Se potriveste de sare si piper si se adauga condimentele si patrunjelul tocat marunt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jos o jumatate din cantitatea de aluat de placinta, acoperind si marginile tavii. Se presare celelalt trei linguri de pesmet si se adauga toata cantitatea de carne. Deasupra se presara cele 50 de grame de parmezan ras .
Cealalta jumatate de foie se aseaza deasupra, ca un capac, imbinand foarte bine marginile dintre cele doua foi. Crestati placinta deasupra, pe toata suprafata si ungeti-o cu o lingura de ulei de masline.
Placinta se coace la cuptorul preincins la 200 grade timp de 30 minute. Placinta trebuie sa devina aurie la suprafata si sa se dezlipeasca de pe peretii tavii.
Se lasa la racit acoperita cu un servet si se portioneaza cand este rece!
Pofta Buna!
1
puteti inlocui carnea de porc cu amestec sau cu pui.