Placinta cu carne tocata

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2016 | 6003 vizualizari

 

    Placinta cu carne este o alegere foarte buna pentru aperitiv, pachetelul de la birou sau pentru cina.
   Sunt mai multe feluri in care poate fi pregatitia: tarta, sul, minipateuri sau 2 foi suprapuse cu umplutra la mijloc.
   Eu am ales ultima varianta si a fost buna si s-a taiat perfect.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat de placinta (un pachet mare sau 2 pachete mici)
  • 800 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 50 g parmezan
  • 1 conserva mica cu ciuperci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper, boia dulce si cimbur
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata:

    Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.

   Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea toata si adaugati apoi ciuprcile. Carnea impreuna cu ciupercile se gatesc la foc mic pana ce se evapora toata zeama lasata de carne si ciuperci. Apoi se adauga oul batut bine si o lingura de pesmet.

   Se potriveste de sare si piper si se adauga condimentele si patrunjelul tocat marunt.

   Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga jos o jumatate din cantitatea de aluat de placinta, acoperind si marginile tavii. Se presare celelalt trei linguri de pesmet si se adauga toata cantitatea de carne. Deasupra se presara cele 50 de grame de parmezan ras .

   Cealalta jumatate de foie se aseaza deasupra, ca un capac, imbinand foarte bine marginile dintre cele doua foi. Crestati placinta deasupra, pe toata suprafata si ungeti-o cu o lingura de ulei de masline.

   Placinta se coace la cuptorul preincins la 200 grade timp de 30 minute. Placinta trebuie sa devina aurie la suprafata si sa se dezlipeasca de pe peretii tavii.

  Se lasa la racit acoperita cu un servet si se portioneaza cand este rece!

   Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti inlocui carnea de porc cu amestec sau cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

20.06.2016, 19:11

ce prezentare frumoasa
felicitari,foarte frumos ai evoluat

AndrutzaP 1

21.06.2016, 09:11

Multumesc mult Dia. Incerc sa invat cat mai multe de la voi

VanessaAli 1

16.07.2016, 14:51

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in aluat