O placinta de senzatie, v-o recomand, place chiar si copiilor pretentiosi la mancare ;)
Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;
Tapeteaza tava cu unt si faina;
Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;
Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;
Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;
Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;
Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;
Pune sare cu plante aromatice Kamis;
Adauga carnea de vita si caleste-o;
La 10 min adauga si carnea de porc;
Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;
Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;
Pune apoi piper cu lamaie Kamis;
Adauga sos Worchester;
Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;
Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;
De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;
Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;
Incorporeaza cascaval ras si un ou;
Fierbe cartofii in coaja;
Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;
Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;
Incorporeaza totul;
Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;
Amesteca-l bine si pune-l in poche;
Pune carnea in coaja de tarta;
Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;
Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;
Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;
Pofta buna !