Placinta cu carne

de Bucataras in , 23 Mar 2018 | 5975 vizualizari

 

O placinta de senzatie, v-o recomand, place chiar si copiilor pretentiosi la mancare ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru intins aluatul:
  • Faina – 50 g
  • Pentru tapetat tava:
  • Faina – 30 g
  • Unt – 10 g
  • Pentru placinta:
  • Aluat de foietaj – 1 buc
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Carne de vita – 600 g
  • Carne de porc – 150 g
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Condimente amestec iute Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru carne Kamis – dupa gust
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Sos Worchester – 50 ml
  • Apa – 300 ml
  • Suc de rosii – 250 ml
  • Zahar – 1 lingurita
  • Cascaval ras – 150 g
  • Ou – 1 buc
  • Pentru piure (600 g finit):
  • Cartofi – 800 g
  • Ou – 1 buc
  • Unt – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Sare, piper - dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

 

Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;

Tapeteaza tava cu unt si faina;

Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;

Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;

Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;

Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;

Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;

Pune sare cu plante aromatice Kamis;

Adauga carnea de vita si caleste-o;

La 10 min adauga si carnea de porc;

Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;

Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;

Pune apoi piper cu lamaie Kamis;

Adauga sos Worchester;

Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;

Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;

De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;

Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;

Incorporeaza cascaval ras si un ou;

Fierbe cartofii in coaja;

Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;

Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;

Incorporeaza totul;

Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;

Amesteca-l bine si pune-l in poche;

Pune carnea in coaja de tarta;

Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;

Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;

Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;

 Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne