Placinta cu carne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 13 Iul 2014 | 6373 vizualizari

 

Rapid si bun,mai ales cand n-ai chef de complicatii...

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 400 g carne porc -pulpa,spata
  • 4 cepe verzi
  • 1 si 1/2 ardei gras galben
  • 1 lingurita pasta ardei rosu
  • 4 lingurite pasta tomate
  • marar
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Cat timp se dezgheata foietajul pregatim umplutura.

Carnea o taiem fasioare lungi si apoi cubulete mici.Taiem ceapa si ardeiul marunt.Intr-o tigaie incinsa punem ulei,nu foarte mult,adaugam carnea,ardeiul si ceapa,saram si piperam si lasam la calit cca 20 min.Dupa ce sunt gata calite si si-au schimbat culoarea,tragem tigaia de pe foc,adaugam pasta de ardei si bulion,mararul si cele 2 oua si omogenizam bine.

Tapetam o tava cu hartie copt ( 18/24).Aluatul il impartim in doua parti,asezam prima parte in tava,turnam umplutura,apoi asezam cealalta jumatate.Intepam placinta cu un bat de frigaruie,din loc in loc.Bagam tava la cuptorul preincalzit la 175 grade,aproximativ 40-45 min ( aici depinde si de cuptorul fiecaruia).Dupa 20 min taiem 20 g unt cubulete si punem deasupra placintei,cand s-a topit batem un ou si ungem placinta cu el,lasam sa se rumeneasca bine.Se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco