Ador genul acesta de desert rapid, iar combinația brânză + vișine mi se pare ideală.
De fapt îmi plac mai multe fructe in combinație cu brânza, dar de data asta m-am oprit la vișine, ca este sezonul lor.
Uneori prepar aluatul de foietaj în casă, că e mai sănătos, dar nu pot să nu recunosc cât de mult îmi place foietajul din comerț. :)
Foarte bună a ieșit această plăcintă cu brânză și vișine și s-a mâncat caldă, imediat ce am scos-o din cuptor.
Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele.
Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj.
Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat cu pesmetul, două ouă și albușul de la al treilea și omogenizăm compoziția.
La final adăugăm vișinele, ușor scurse.
Tapetăm o tavă, de dimensiunea foilor de aluat, cu hârtie de copt, așezăm prima foaie de aluat în ea, apoi întindem umplutura de brânză cu vișine și acoperim cu a doua foaie de aluat.
Eu am preferat să transform a doua foaie într-un frumos grilaj.
Amestecăm un gălbenuș cu puțin lapte și ungem grilajul cu el.
Coacem plăcinta cu brânză și vișine pentru 30-35 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
O lăsăm apoi minim 10 minute să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o servim cu mare poftă!
Merge la fix cu un iaurt rece, noi așa am servit-o!
Să vă fie de folos!