Desert cornulete cu gem de prune si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 29 Dec 2019 | 3773 vizualizari

 

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura!
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 250 g untura
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • esenta de rom dupa gust
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem de prune si nuca:

Intr-un bol se mixeaza bine untura cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza din nou. Se pune smantana, coaja rasa de lamaie si otetul. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta usor pana se obtine un aluat omogen si care poate fi intins. Se da la rece pentru 2 ore.

Intr-un bol se pune gemul de prune si se amesteca cu nuca macinata, atat cat sa se obtina o compozitie destul de groasa. Se adauga esenta de rom dupa gust.

Se scoate aluatul de la frigider si se rupe bucati din el care se intind pe masa de lucru infainata in forma de cerc. Se taie apoi cercul in 8 triunghiuri egale. Se asaza cate o lingurita din compozita de gem cu nuca pe marginea exterioara apoi se ruleaza inspre interior, formandu-se cornuletul. Se apasa usor colturile si se indoaie in forma de semiluna. 

Se asaza in tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc usor. 

Se presara deasupra zahar pudra vanilat si se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune de la inceput toata faina, se adauga treptat in functie de cat cere aluatul.

2

Umplutura poate diferi in functie de preferinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni