Placinta cu branza si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 4 Mar 2010 | 6328 vizualizari

 

aveam pofta de ceva dulce si am trecut repede la bucatarie

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta ( bella)
  • 300 g branza proaspata
  • 3 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 2 linguri de zahar
  • stafide
  • unt pt uns foile

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel:

amestecam 2 oua cu zaharul si smantana bine pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si branza si stafidele si mai amestecam pana se formeaza o compozitie omogena..

pregatirea foilor:

ungem tava cu ulei si punem prima foaie ( se umbla cu f mare grija pt k sunt f frgile), dupa care ungem fiecare foaie cu untul topit si la fiecare 3 foi punem umplutura, iar deasupra ungem cu oul ramas, se da la cuptor cca 30 de min, dupa ce ati scos tava din cuptor stopiti cu putina apa si acoperiti cu un prosop ca 15-20 min, pt a se inmuia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (3)

Teo 1

04.03.2010, 21:11

Pusiko, vad ca nu ai pe nimeni la masa; asa ca ma asez prima chiar si neinvitata;imi lpace placinta cu branzade mor; nu am pus niciodata smantana, mai are consistenta branza, nu curge?

Dana Cristea - pusikmea 1

04.03.2010, 21:15

chiar te rog teo, ink mai am cateva bucati, nu curge, eu avem o reteta cu iaurt, dar nu am avut si am pus smantana,

Bucataras Medi 1

05.03.2010, 08:39

placinta mea preferata........un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie