E una din placintele mele preferate....
Pentru 2 foi cat tava de aragaz:
Pentru umplutura:
Pentru ornat:
Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.
Se prepara umplutura : se amesteca toate ingredientele cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Daca mai e nevoie de zahar se mai poate adauga.
Se imparte aluatul in doua bile, care se intind pe masa infainata la dimensiunile tavii de aragaz. Se tapeteaza tava cu harie de copt, se pune prima foaie, apoi se aduga umplutura, se niveleaza frumos si se pune cea de-a doua foaie. Se coace pana cam 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand e rece.
1
In compozitie se mai pot pune pune frisca lichida si oua pentru un plus de savoare.