Placinta cu branza si stafide

de madi_marin in Prajituri, 28 Feb 2010 | 18902 vizualizari

 

E una din placintele mele preferate....

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi cat tava de aragaz:

  • 200 ml apa fiarta
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza dulce scursa
  • 1 cana cu zahar
  • 100 g gris
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pentru ornat:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

Se prepara umplutura : se amesteca toate ingredientele cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Daca mai e nevoie de zahar  se mai poate adauga.

Se imparte aluatul in doua bile, care se intind pe masa infainata la dimensiunile tavii de aragaz. Se tapeteaza tava cu harie de copt, se pune prima foaie, apoi se aduga umplutura, se niveleaza frumos si se pune cea de-a doua foaie. Se coace pana cam 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand e rece.

TIPS-URI

1

In compozitie se mai pot pune pune frisca lichida si oua pentru un plus de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

02.03.2010, 08:53

pai eu m-am inchis in bucatarie ca sa scap de cotropitori.....si sa pot sa o pozez

nadina73 1

20.08.2010, 00:22

e super e la favo si las 5 f

elena1988 1

12.03.2011, 15:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si blat cu cacao