Plăcinta cu branza este bună în orice moment al zilei si nu necesită eforturi mari in prepararea ei. Se poate folosi orice fel de branză, ideal este sa nu fie foarte sărată si suficient de tare cat sa se poată rade, dar se poate face si cu branză mai moale:).Alegeti branza care va place vouă.
1.Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus.
2.Intr-un castron radem branza, adaugam ouale si laptele si amestecam bine pana obtinem o pasta de consistenta maionezei.Daca e cazul se scurge de zeama.
3.Intindem foile subtiri si punem pe mijloc umplutura dupa care rulam si punem in tava unsa cu ulei.Inainte de a da la cuptor ungem rulourile cu un galbenus de ou.
4.Se coace la foc potrivit in jur de 45-60 de minute. Se poate servi calda, dar este foarte buna si rece.
Se poate coace atat in tava clasica de cuptor fie in tava de tarta asa cum facem si noi de multe ori.Daca alegeti acesta varianta, din cantitatea de aluat vor iesi doua tavi.