Placinta cu branza dulce

de La Ancuta in Prajituri, 21 Ian 2014 | 9587 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca imi plac retetele Laurei Laurentiu. Toate retetele incercate, au avut succes. La fel a fost si in cazul acesta. Rezultatul a fost o placinta delicioasa, numai buna langa o cafea fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 g faina alba
  • 85 g faina tip 650
  • 14 linguri ulei
  • 2 oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura lapte
  • 50 ml iaurt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci
  • 3 oua mari
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de apa sau lapte
  • zahar pudra (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul si 1 lingura de lapte caldut. Intr-un castron punem cele 450 g faina alba impreuna cu 7 linguri de ulei, cele 2 oua si praful de sare.
Adaugam drojdia si incepem sa framantama apoi adaugam treptat iaurtul si framantam pana cand obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. In functie de faina folosita, este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin iaurt.

Separat se amesteca faina de tip 650 cu cele 7 linguri de ulei ramase, pana se obtine o pasta.

Aluatul framantat il rasturnam pe planul de lucru usor infainat. Intindem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de ~0.5 cm. Ungem foaia cu pasta de ulei si faina apoi o rulam cat mai strans si o acoperim cu folie alimentara. Se lasa sa se odihneasca, la temperatura bucatariei pana cand se prapara umplutura (~10
minute).

Pentru umplutura se amesteca bine branza de vaci cu restul ingredientelor.

Dupa ce a trecut timpul de odihna, ruloul se taie in doua parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii (25x35 cm).

Cu ajutorul sucitorului se transfera prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune umplutura si se nivelaeaza. Se acopera prajitura cu cea de-a doua foaie. Se inteapa foaia cu furculita apoi se unge cu galbenus de ou desfacut in 2 linguri de apa rece sau lapte.

Se da tava la cuptor la foc maricel (200 grade) pentru 10 minute, iar apoi se reduce temperatura la 180 grade si se coace pana cand se rumeneste frumos deasupra (~20-25 minute).

Se lasa placinta sa se raceasca iar apoi se poate servi pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce- sarata