Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

de susu in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 24240 vizualizari

 

Cea mai buna compozitie de pasca si placinta cu branza, amestec de branza sarata si dulce....Aceasta compozitie e o nebunie, o folosesc atat la placinta cat si la pasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza de oaie sfaramata
  • 1 kg branza de vaci
  • 400 gr smantana grasa
  • 8-10 oua
  • zeama de lamaie
  • 300 gr zahar
  • coaja de lamaie si portocale cate o lingurita
  • un pachet foi de placinta
  • 4 linguri gris
  • 300 gr de stafide, un castronel
  • esenta de rom
  • coniac
  • zahar vanilat sau esenta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat:

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si apoi se amesteca bine cu cea de vaci si smantana. Avem nevoie de smantana grasa pentru ca branza este uscata mai ales ca am folosit branza 0% grasime. Hidratam stafidele in rom si coniac pentru 40 de minute. Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Adaugi treptat zaharul, siropul de la stafidele hidratate, vanilia si coaja de citrice. Pui ouale si grisul la branza si amesteci usor. Compozitia se gusta si se potriveste de zahar si arome dupa preferinta, daca nu e destul de dulce mai adaugati putin zahar si amestecati. Va rezulta un aluat mai gros. Daca branza e prea uscata mai adaugi smantana iar daca e prea lichida mai adaugi gris.

Tapetam o tava, asezam jumate din foile unse cu ulei sau unt topit dupa care punem compozitia cu polonicul amestecand bine la fund. Asezam peste tot stafidele peste branza. Punem restul de foi, le intepam si eventual le ungem cu  galbenus amestecat cu ulei. Eu am uns foile si cu apa calda ca sa nu crape. Dam la cuptor pentru 50-60 de minute pana se rumeneste.

A iesit foarte multa compozitie insa mie imi place cu multa branza. Am facut si pasca fara aluat din aceleasi cantitati. Am varsat amestecul de branza in forma de tort cu unt si gris. Puteti face cu 1/2 compozitie o placinta si cu cealalta pasca. Este o minunatie de pasca.

Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar. Daca va plac foile crocante de deasupra dupa ce scoateti placinta o lasati neacoperita, daca insa va plac foile moi atunci acoperiti-o de cum ati scos-o cu folie alimentara si pe deasupra cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos