Placinta cu branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 3481 vizualizari

 

buna si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza telemea de oaie
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura mare de smantana
  • 2 oua
  • 1 mana de marar verde
  • piper
  • sare, daca mai este nevoie
  • un pachet de 400 g foi de placinta
  • 150 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac .

Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se pune o foaie, se unge bine cu margarina topita, apoi alta foaie,unsa si tot asa. La 4 foi suprapuse se pune o parte din compozitia de branza. Eu am pus 4 foi, un strat de branza, alte 3 foi, un alt strat de branza, apoi alte 3 foi si ultimul strat de branza, apoi ultimele 4 foi, fiind in total 14 foi.

Se unge bine si ultima foaie de deasupra si apoi se portioneaza placinta, se taie in 3 pe latime si in 4 pe lungime, astfel ies 12 portii. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade si se coace pana devine aurie deasupra.

Se scoate placinta, se stropeste din belsug cu apa rece si se acopera cu un servet de bucatarie curat. Se lasa asa cel putin 15 minute, apoi se poate consuma, cu placere si mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

adasev12 1

30.10.2012, 23:39

miha, bine v-am regasit!
privatelaura,multumesc !
miuta,ma bucur ca-ti place!

LUK 1

31.10.2012, 09:10

apetisanta

adry88 1

31.10.2012, 09:37

delicioasa

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)