Desert rulada cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 14 Apr 2020 | 2617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 125 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 100 g migdale
  • Crema de ciocolata
  • 100 ml smantana de tara
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si foarte tare.

Adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

Adaugam faina cernuta,esenta de vanilie, 80 g migdale si amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam usor cu spatula. Adaugam restul de migdale si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, cca 12 min la 180 grade C.

Cand este gata, rasturnam blatul pe alta foaie de copt (indepartam foaia pe care am copt) si rulam blatul cu migdalele la suprafata.

Lasam sa se raceasca minim 30 min, dupa care umplem rulada.

Crema de ciocolata-intr-un ibric topim ciocolata cu frisca lichida, lasam sa se raceasca, dupa care adaugam smantana si mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Umplem rulada cu crema de ciocolata si o dam la rece 30 min inainte sa o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)