Placinta coapta pe lespede

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 4556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 1 kg faina
  • 2 oua mari
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura de branza:
  • 300-350 g branza(cas,telemea,branza de burduf etc)
  • marar proaspat
  • cozi de ceapa verde
  • sare,piper
  • Pentru umplutura de varza:
  • 1 kg varza alba
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper + silvoita +ulei pt.uns +lespede
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta coapta pe lespede:

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit cca 1 h,intr-un loc cald.

Intre timp pregatim umpluturile. Razalim/sfarmam branza si o amestecam cu sare,piper,marar tocat dupa gust si cozi de ceapa verde taiata marunt. Varza taiata fidea se caleste intr-o lingura de ulei,pana se inmoaie,moment in care o condimentam cu sare si piper dupa gust,o lasam la racit.

Incingem lespedea,prima data o ungem si cu putin ulei. Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul,pe jumatate intindem din umpluturile de mai sus. Impaturim placintele,aducand jumatatea ramasa goala de aluat,peste umplutura,apasand pe margine cu degetele. Ungem placintele cu putin ulei pe ambele parti si le coacem pe lespede cca 2 minute pe fiecare parte.

Procedam la fel pana se termina aluatul.   Le servim asa sau le ungem cu smantana...yummy yummy (*_*) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta coapta pe lespede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ina 1

30.01.2013, 08:51

ce bunatate!
La multi ani!

mimmi 1

30.01.2013, 14:41

Multumesc !
Dana,pe aragaz am facut.
Multumesc frumos,Ina !

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac si stevie.