E toamna , e frig afara dar noi putem sa ne jucam in bucatarie cu diferite retete. O placinta cu dovleac sau mere merge de minune. Aroma dovleacului iesind din placinta coapta e o nebunie. Am numit placinta " soacra" pentru ca soacra mea pregateste o placinta minunata, iar aceasta reteta de aluat de placinta este al ei. I-am cerut reteta si am vrut sa o impartasesc cu toata lumea .
Cernem faina .Drojdia se topeste cu 4 linguri lapte caldut si 3 lingurite zahar . Laptele si iaurtul se incalzesc , iar untul il amestecam cu uleiul si il topim . Dupa ce am pregatit toate ne apucam de framantat :drojdia topita o adaugam peste faina , adaugam ouale , sarea , zaharul , esenta si incepem sa framantam cu iaurtul amestecat cu lapte .
Cand am obtinut un aluat moale ca de cozonac putem adauga uleiul amestecat cu untul , putin cate putin , si framantand continuu.
Dupa ce am incorporat tot uleiul framantam pentru inca 10-15 minunte aluatul foarte bine pana formeaza bule de aer , il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rupem bucati , le intindem cu sucitorul si le umplem cu dovleac ras , peste dovleac adaugam in ploaie zahar, rulam si punem in tava unsa cu ulei .
Placinta o ungem cu galbenus batut si dam la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie incins . Puteti folosi si mere .
Pofta buna !!