Ma tot gandeam cam cum ar fi sa pregatesc si o pizza vegana, insa nu o margherita, ci ceva mai consistent. Si cum luna acesta a fost „luna pizza” mi-am zis ca ar fi o ocazie tocmai buna s-o incerc.
Pentru blat am amestecat faina integrala cu faina de malai, drojdie, sare si un pahar de apa. Am framantat intocmai unui aluat obisnuit. Am lasat la dospit si intre timp mi-am pregatit ingredientele.
Am pus soia la fiert pentru 15 minute, apoi am scurs apa din ea cu ajutorul unei furculite. Am taiat cu cutitul cubulete.
Am taiat ciupercile felii, iar ardeiul capia fasii. Prazul l-am taiat si pe el in felii rotunde.
Cand aluatul meu a crescut, intr-un vas de yena – este absolut senzational pentru orice preparat – am imprastiat o lingura de malai. M-am uns cu ulei pe maini si am intins cu degetele aluatul in tava.
La suprafata am intins o lingura de ketch-up diluat cu putina apa, apoi bucatelele de soia, ciupercile, ardeiul capia si prazul.
Peste toate am tras un praf de condimente, iar la suprafata un strat serios de mozzarella vegetala.
Am introdus in cuptor si in 20 de minute pizza vegana cu soia era pregatita sa fie mancata.