Blatul:
- - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc
- - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina
- - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)
- - cand aluatul a crescut, se imparte in doua
- -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt
- - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:
Toppingul:
- - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare
- - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat
- - deasupra se mai stropeste cu putin sos
Sosul:
- - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare
- - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc
- - se unge blatul de pizza cu sos
Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.
Noi am servit-o cu vin fiert!