O pizza delicioasa...
Prima data incepem cu pregatirea aluatului pentru pizza.
Intr-o cana punem apa calduta in care dizolvam jumatatea de cub de drojdie proaspata si apoi lasam acest amestec sa mai stea 5-10 minute. Punem faina pe blatul de lucru si peste ea turnam amestecul si adaugam putina sare. Se framanta bine si se adauga treptat putin ulei pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de mana. Se pune intr-un vas care se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ 20-30 de minute.
Intre timp, trecem la pregatirea topping-ului.
Ceapa se curata si se taie fideluta. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Ciupercile se spala si se taie in felii potrivite ca grosime, de la codita spre palarioara. Carnatul se taie rondele iar muschiuletul se taie fasii.
Se pregateste un sos din bulion, oregano, busuioc si piper.
Cand aluatul este gata, se intinde in foaie nu foarte groasa si se pune in tava unsa in prealabil cu putin ulei. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.
Aluatul din tava se unge cu un strat de amestec de bulion si condimente dupa care se adauga ceapa fideluta, carnatul rondele si ciupercutele felii. Se mai stropeste peste ciuperci cu putin sos si apoi se adauga si muschiuletul dupa care se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.
Dupa acest interval, se scoate tava si se adauga cascavalul feliat sau ras pe razatoarea mare si se mai da la cuptor pentru inca 5 minute.
Cand cascavalul s-a topit, se scoate din cuptor, se taie si se serveste calda.
Pofta buna !
1
se poate servi cu ketchup, sos grecesc, etc...