Pizza rustica

de Dana_Retetegg in Pizza, 19 Dec 2012 | 4713 vizualizari

 

Pizza rustica, delicioasa, facuta 100% in casa, cu blat pufos si topping din belsug :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
  • Pentru topping:
  • sunca presata,
  • ciuperci,
  • sos de rosii,
  • ardei,
  • ceapa,
  • porumb,
  • masline,
  • ou,
  • oregano,
  • cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Am pus faina cernuta intr-un bol.

Am adaugat sare si zahar.

Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.

L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.

Se intinde aluatul pe masa infainata pana ajungem la grosimea si forma dorita (la mine a avut o forma total aiurea :)).  

Apoi se aseaza in tava pe hartie de copt.  

Se pune pe blat sosul de rosii, apoi celelalte ingrediente in ce ordine dorim, pastram insa oul pentru mijlocul blatului si cascavalul ras il punem deasupra.  

Am lasat in cuptor la foc mic spre mediu 20 minute.  

Am servit fierbinte :)  

Un super deliciu!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata