Va prezint o reteta de pizza gurmanda, comanda speciala a sotului meu, plina de bunatati.
Aluatul este facut cu faina bio care este mai inchisa la culoare dar care are o aroma deosebita, il fac dupa reteta clasica de 500 grame faina, drojdie proaspata, putin apa calda si putin zahar brun. Fac un amestec de drojdie cu apa calda si zahar, il las putin la cald si apoi in pun in faina; il acopar cu un strat subtire de faina si las sa faca bule, semn ca incepe de dospeasca. Se framanta aluatul cu apa calda si sare spre final, se adauga tot sore final putin ulei de masline. Se lasa la dospit 2 ore la temperatura ambianta si apoi 12-24 ore la rece, asa o sa avetiun aluat “matur” si o pizza excelenta, este modul in care se prepara aluatul si la restaurantul unde lucrez.
Pentru pizza avem nevoie de o bula de aprox 240 grame de aluat, pe care o intindem in strat subtire. Se garniseste cu sos de rosii aromatizat cu busuioc, mozzarella rasa , patrate de jambon si ciuperci taiate felii. Am mai pus si rondele de ardei rosu si rondele de ardei iute.
Se coace in cuptorul incins la 230 de grade timp de 10-12 min , dupa ce e scoasa din cuptor se garniseste cu jambon crud afumat si se pune in mijloc un galbenus de ou crud ( sa fie ou bio si foarte proaspat) si se adauga cateva foi de busuioc verde
Daca va intrebati ce rol are oul va raspund fara sa stau pe ganduri, oul care se va sparge si va imbraca bucatile de pizza fierbinte va fi ca un sos onctuos si aromat, va da un gust deosebit si va completa perfect textura de pizza crocanta.
Pofta buna si la noi retete gustoase !