Pizza GoodFood

de madi_marin in Pizza, 27 Mai 2012 | 3424 vizualizari

 

Am numit-o aşa pentru că reţeta blatului o am dintr-o revista GoodFood.Vreau să vă spun că am fost încântată foarte tare de cum a ieşit şi cu siguranţă o voi mai folosi şi altă dată când voi mai face pizza.Încercaţi şi voi şi spuneţi-mi cum vi s-a părut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 g făină
  • 10 g mălai
  • 1/2 linguriţă de sare de mare
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 140 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline plus extra

Topping:

  • sos de roşii (eu am pus sos pizza făcut în casă şi primit cadou)
  • mezel crud-uscat
  • măsline
  • porumb
  • 1 ou
  • ulei de măsline
  • caşcaval afumat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza GoodFood:

Se pregăteşte aluatul:  într-un castron se pun făina cernută, mălaiul, sarea, uleiul de măsline şi drojdia dizolvată în 40 ml apă călduţă din cei 140 ml. Se amestecă totul. Rezultă un aluat moale care se dă deoparte pentru 15 minute.

După acest timp se frământă pentru 2 minute pe masa unsă cu puţin ulei. Se pune din nou la odihnit timp de 10 minute, după care se mai frământă o data şi se lasă iar 15 minute.

Aluatul se întinde de data asta pe masa presărată cu făină în foaie potrivit de subţite. Se pune în tava de pizza unsă cu foarte puţin ulei de măsline. Se unge şi aluatul cu un pic de ulei, se pune şi sosul de roşii, după care se întinde oul bătut ca pentru omletă,mezelul, porumbul, măslinele fără sâmburi şi caşcavalul.

Se coace în cuptorul preîncălzit cam 12….maxim 15 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza GoodFood" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:22

imi place pizza si cum arata si blatul este interesant

madi_marin 1

29.05.2012, 10:53

mamaieelena...multumesc...

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:43

super pizza!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Mos Craciun