La aceasta Pizza Ratatouille, combinatia cu legume este de-a dreptul atragatoare:)
Enjoy!
Aluat:
1.Punem intr-un castron faina cernuta, drojdia si zaharul.
2.Amestecam usor cu o lingura de lemn toate ingredientele adaugand treptat apa calda.Continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30 de secunde.
3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, sarea si mai amestecam pentru inca 30-50 de secunde.Il rasturnam apoi pe masa pudrata lejer cu faina si il framantam cu mainile pentru inca vreo 5-8 minute.Daca aluatul are un aspect uniform, elastic, inseamna ca este gata.
4. Impartim aluatul in doua bucati, le acoperim cu un prosop de bucatarie si le lasam la dospit pentru 45-50 de minute.
Topping:
1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.
2.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, usturoiul si calim totul bine vreo 3 minute.
3.Adaugam apoi ciupercile si mai calim 2 minute.
4.Punem apoi dovleacul, rosiile, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.
Asamblare:
1.Cand timpul de dospit a trecut, luam fiecare bila de aluat si o intindem cu ajutort mainilor intr-un cerc mare si subtire.
2.Ungem toata suprafata feliilior de pizza cu ketchup, punem apoi cu o lingura ratatouille, radem cascaval si dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.
3.Servim pizza fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat.
Pofta buna va doresc!