Pizza cu legume si branza pecorino

de simona72 in Pizza, 27 Mar 2015 | 5696 vizualizari

 

Pecorino face parte din branzeturile Italiei produse din lapte de oaie. Este un inlocuitor de succes al parmezanului si de multe ori chiar este confundat cu acesta. Este o branza maturata, tare, de culoare alb-murdara si care a inceput sa aibe succes si la noi...cel putin eu o folosesc cu placere pentru gustul intens de branza si pentru faptul ca este suficienta o cantitate mica de branza pentru a obtine gustul perfect.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 ml lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr faina alba
  • 1 cub mic cat o cireasa de drojdie proaspata sfaramitata
  • pentru umplutura:
  • 2 rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 felii de ardei rosu, verde si galben
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 fir de carnacior uscat de mistret(optional)
  • 1 felie de cascaval(optional)
  • branza pecorino
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu legume si branza pecorino:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare, am scos aluatul pe masa de lucru, i-am dat o forma rotunda si l-am pus in tava de pizza in care am pus hartie de copt.

Pentru umplutura va este permis orice. Initial, am vrut sa fie o pizza de post, dar cum sau mai anuntat si alti doritori, am facut un compromis si am mai adaugat ingrediente. Am tocat toate legumele in cubulete, ceapa verde in feliute si le-am amestecat intr-un bol. Le-am asezonat cu sare, piper, oregano si putin ulei de masline. Am pus umplutura pe toata suprafa aluatului, am taiat un carnacior in felii subtiri si l-am pus deasupra, am gasit in frigider si o felie de cascaval ratacita, am taiat-o cubulete si am pus-o si pe ea deasupra. Am lasat tava in cuptorul incalzit la 50-60 grade pentru 10 minute, pentru a dospii putin aluatul. Am ridicat temperatura la 180 grade si am lasat pizza in cuptor pentru 10 minute din momentul in care a ajuns la temperatura dorita. Peste pizza fierbinte se razuieste o cantitate mica de branza, atat cat sa acopere putin suprafata. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

noi am servit-o cu dulceata de ardei iute http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-ardei-iute-cu-stafide-si-merisoare-51899.html

2

aluatul este fraged din cauza laptelui batut(a ramas pentru a doua zi o bucatica de pizza si a fost perfecta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume si branza pecorino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu legume si mozzarella