Pizza quatro formaggi

de ionix in Pizza, 1 Feb 2011 | 6756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • circa 200 g făină
  • jumătate de linguriţă cu drojdie uscată
  • două linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • circa 150 ml apă călduţă
  • Topping-uri:
  • sos de roşii
  • ketchup picant
  • 100 g coşcaval afumat
  • 100 g caşcaval 
  • 5 felii de caşcaval hochland cu şuncă
  • 100 g mozzarella
  • câteva felii de salam săsesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quatro formaggi:

Preparare aluat:

Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute.

Pe o planşetă curată presărăm făină şi întindem o foaie. Aşezăm aluatul în tavă, în care am pus hârtie de copt, şi îndoim spre margine pentru a forma un cerc mai înalt pe margine. Înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc.

Asamblare:

Pregăteşti topping-urile: salamul tăiat cubuleţe, caşcavalul afumat îl dai pe răzătoare pe ochiurile mic, la fal facem cu mozzarella şi cu acel caşcaval simplu iar feliile de caşcaval le rupem cu mâna.

Ungi aluatul cu sos de roşii. Ochiometric, împărţim pizza în 4 părţi. Pe fiecare sfert de pizza vom pune sortimentele de brânzeturi, fiecare separat. Punem cubuleţe de salam şi ketchup picant iar apoi băgăm la cuptor la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Se lasă până se coace blatul, se rumeneşte uşor.

Se serveşte atât caldă cât şi rece, cu o bere rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (33)

ionix 1

07.02.2011, 19:51

Adina şi Elena... cu plăcere vă dau.

@Sylvia.... Normal că da Pupăcesc!

krudu 1

17.02.2011, 21:32

arata senzational pentru retele postate te-as lua de nevasta

ionix 1

18.02.2011, 09:26

@Krudu... Mulţumesc frumos pentru aprecieri!
ps: sunt luată deja mersic!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]