Pentru aluatul de pizza avem nevoie de:
Pentru compozitie avem nevoie de:
Pentru sos avem nevoie de:
Framantam aluatul, inainte de toate. Cernem faina, adaugam condimentele, sarea si zaharul, iar in mijloc formam o adancitura in care turnam putina apa calduta si punem drojdia. O lasam sa dospeasca 10 minute, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu ajutotul celor 2-3 linguri cu ulei. Daca mai este necesar, mai adaugam cate putina apa, treptat, pentru a evita suplimentarea cantitatii de faina. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. (Este un alt mod de a il pregati si cred cel mai bun. Am obtinut un blat fraged, placut, chiar daca aluatul in sine nu a fost prea elastic).
Pentru sos: punem pasta de rosii la fiert, adaugam rosiile trecute prin razatoare si usturioul taiat fin sau lasat intreg, condimentam dupa gust si lasam sa dea de cateva ori in clocot.
Ungem tava de copt cu ulei, intindem o hartie de copt si asezam blatul, il ungem cu pasta de rosii si adaugam ingredientele in functie de preferinte. Introducem apoi tava la cuptor atat cat este necesar. Se serveste cu sos de rosii. Sa aveti pofta!
1
Pentru sosul de rosii, daca doriti un gust mai puternic de usturoi, il puteti adauga pisat usor.