Blatul: Se cerne faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drodia maruntita si cu un pic de apa calduta, iar pe margine se pune sarea. Se lasa cateva minutele pana creste putin drojdia apoi se adauga uleiul si apa calduta si se incepe sa se framante aluatul. Se toarna apa calduta in functie de cat cere faina pt. a rezulta un aluat potrivit si elastic. Se lasa la dospit la caldurica. Din aceasta cantitate iese blat pt 2 portii de pizza in tava de la cuptor.
Topping: pieptul de pui se taie fasiute mici si se pune la foc intr-o tigaie in 2-3 lg ulei, se pune si un praf de sare si se amesteca pana prind putina culoare. Se lasa deoparte. Ananasul si porumbul se lasa la scurs.
Se intinde aluatul si se aseaza in tava cuptorului. Se unge cu sosul pt. pizza apoi se imprastie peste aluat pieptul de pui, ananasul, porumbul, ceapa (copiii care au mancat aceasta pizza sunt mari amatori de ceapa si de aceea am pus insa nu e obligatoriu), ardeiul si deasupra se rade cascavalul. Se da la cuptor pana se rumeneste bine. Pofta buna!