Pizza pe blat de foccacia

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 26 Iul 2011 | 4210 vizualizari

 

Am avut o perioada tare aiurea, am avut calculatorul stricat, am pierdut toate programele din el, acum incerc sa instalez ce pot, cand credeam ca l-am facut atunci se strica din nou, imi este ciuda ca are numai 3 ani si deja s-au stricat o gramada in el....
Dar lasand vorbaria va invit la o felie de pizza.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • pentru topping:
  • carnaciori oltenesti
  • cascaval
  • rosii de gradina
  • busuioc uscat
  • cimbru verde
  • ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de foccacia:

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Cand a crescut il intindem intr-o tava dreptunghiulara cu mana, il ungem cu putin ulei, apoi punem carnaciorii taiati rondele, ardeiul, cascavalul si rosiile taiate si ele tot rondele.

Deasupra punem cimbru verde si busuioc uscat si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.

Servim cat este calda langa un pahar de cola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de foccacia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

nadina73 1

27.07.2011, 00:40

Hai Danutza nu fi trista se rezolva toate,stiu usor de spus,dar greu de rezolvat orcium dau un dai o feliuta de pizza?

Dana Cristea - pusikmea 1

27.07.2011, 10:06

va multumesc tuturor pentru aprecieri, va poftesc cu drag pe toti, care cu cevrea, bere, cola , nu refuzam nimic

adry88 1

12.08.2011, 10:56

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida cu mult cascaval