Pizza melcisor

de Zamfira in Pizza, 22 Apr 2012 | 4421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de pizza:
  • 5oo gr. faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 2 linguri oregano
  • apa calduta
  • zahar
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura melcisorului:
  • 7-8 carnati din carne de curcan
  • 200 gr. cascaval
  • 100 gr. branza de capra
  • 1 ou
  • 2-3 ceapa verde
  • 100 gr. masline
  • cimbru
  • sos de rosii
  • sare, piper alb, rosu, negru
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza melcisor:

Prepararea aluatului:

pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il lasam la caldura pana cand isi dubleaza volumul.

Adaugam maia peste faina cu oregano, apa calduta, 3 linguri de ulei de masline si sare. Framantam totul foarte bine si-l lasam la dospit 30-40 minute (poate si mai mult). 

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si punem deasupra toate componentele din umplutura.

Carnatii trebuie prajiti; cascavalul ras se va amesteca cu un ou si piper; ceapa verde trebuie taiata felii potrivite. Peste toate componentele vom presara cimbru uscat.

Rulam strans foaia umpluta, apoi il feliem la aproximativ 2 cm.

Asezam feliile (felii culcate;tip-melcisori) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Timp de coacere (la foc potrivit) 40-50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza melcisor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini Pizza Delicioasa