Simple and irresistable!
Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn.
Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze.
Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10 minute.
Cand aluatul are o consistenta elastica si ferma, il punem inapoi in castron, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1 ora.
Cand timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2-4 bucati, depinde cat de mare vreti sa fie pizza.
Formam fiecare bucata portionata in bile pe care le intindem sub forma de foaie cu ajutorul degetelor.
Fiecare foaie de pizza rezultata o asezam intr-o tava si o ungem cu ketchup Univer.Presaram deasupra putin cimbru si oregano uscat, apoi asezam rosii cherry, bilute de mozzarella si frunze de busuioc.
Dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.
Servim pizza Margherita fierbinte, decorata cu frunze de busuioc, alaturi de ketchup Univer.
Pofta mare va doresc!