Pizza Margherita

de Angelica in Pizza, 9 Oct 2013 | 2690 vizualizari

 

Simple and irresistable!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr. faina 
  • 250 gr. apa calduta 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 2 lingurite zahar 
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • Topping:
  • ketchup Univer dulce
  • cimbru si oregano uscat
  • rosii cherry
  • mozzarella bilute
  • busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Punem intr-un castron faina, zaharul, drojdia, sarea si le amestecam usor cu o lingura de lemn.

Adaugam apa calduta, uleiul si amestecam pana aluatul incepe sa se formeze.

Rasturnam apoi tot continutul castronului pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa framantam cu mana pentru 10 minute.

Cand aluatul are o consistenta elastica si ferma, il punem inapoi in castron, il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1 ora.

Cand timpul de dospire a trecut, rasturnam aluatul pe masa si il impartim in 2-4 bucati, depinde cat de mare vreti sa fie pizza.

Formam fiecare bucata portionata in bile pe care le intindem sub forma de foaie cu ajutorul degetelor.

Fiecare foaie de pizza rezultata o asezam intr-o tava si o ungem cu ketchup Univer.Presaram deasupra putin cimbru si oregano uscat, apoi asezam rosii cherry, bilute de mozzarella si frunze de busuioc.

Dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.

Servim pizza Margherita fierbinte, decorata cu frunze de busuioc, alaturi de ketchup Univer.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

09.10.2013, 13:06

Si buna si frumoasa!

Lia_ 1

09.10.2013, 15:24

frumoase prezentari; si pizza e buna cam in orice forma

Angelica 1

10.10.2013, 06:07

Lavinia, Rocsi, Corina, Lia1 multumesc frumos fete!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
PIZZA