Pizza la tigaie

de Anamaria7 in Pizza, 5 Dec 2010 | 5765 vizualizari

 

Cred ca nu mai trebuie sa amintesc ca stau in camin si nu am cuptor, nu? :P "Iata motivul tigaii" din opera :)) Dupa o postare a Laurei Adamache, mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450gr faina
  • 250ml apa calduta
  • 25gr drojdie proaspata/7gr=1 pliculet drojdie uscata
  • 1lgt sare
  • 1lgt zahar
  • 2lg ulei
  • 1lg oregano :)
  • Pentru topping:
  • pasta de tomate
  • 200gr salam, cubulete
  • 1 conserva de ciuperci
  • 200gr porumb dulce
  • branza (eu am folosit de burduf)
  • cascaval
  • masline
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Aluatul:

Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam si sarea. Framantam 10minute, apoi incorporam si lingura de oregano (pare mult, mie imi place sa se simta tare aroma :P). Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si lasam aluatul la dospit 2 ore.

Coacerea:

Tigaia se sterge cu un servet de hartie imbibat in ulei de masline si se pune la incins acoperita cu un capac.

Intre timp, aluatul se imparte in 5-6 (mie mi-au iesit 6 mai micute) bile. Fiecare bila se intinde cu mana pe un dog de lemn. Cand tigaia s-a incins bine, punem un blat si acoperim din nou, pentru cca 4min. Apoi intoarcem blatul si ungem cu pasta de tomate, presaram cubulete de salam, ciupercile, porumbul, farame de branza de burduf, masline si oregano, iar deasupra asezam felii subtiri de cascaval. Acoperim din nou pentru alte 4min, iar cand cascavalul s-a topit, pizza e gata!

Aluatul e incredibil de bun si nu se intareste nici a doua zi.

TIPS-URI

1

Pasta de tomate se poate inlocui cu zacusca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza in straturi cu foi de placinta Bella