Focaccia cu ciuperci

de Miha in Pizza, 17 Mar 2015 | 20757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • In plus:
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc
  • ciuperci de padure
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ciuperci:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

Punem aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra usturoiul pisat cu un praf de sare si amestecat cu uleiul de masline aromat. Punem si ciupercile, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pana marginile se rumenesc usor.

Se lasa sa se racoreasca, presaram putin patrunjel si fulgi de ardei iute, apoi se portioneaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate prepara si la masina de paine

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia la tigaie