Pizza în stil româno-italian

de ancutaCH in Pizza, 8 Mai 2012 | 7973 vizualizari

 

In Italia am invatat sa fac pizza foarte rapid si cat mai simplu si de atunci pizza preferata a sotului meu este cea care o prepar eu acasa. Spun ca se prepara rapid deoarece aluatul nu se lasa la dospit mai mult de cat dureaza sa iti pregatesti celelalte ingrediente. Deasemenea, tot in Italia am invatat ca in pizza nu se pun prea multe ingrediente, adica acolo se mananca ori pizza cu salam, ori cu ciuperci, dar ca sa fie totusi si in stilul nostru romanesc eu incerc sa pun cate putin din fiecare dar fara sa o incarc prea mult.
Se serveste cu bere romaneasca! (din pacate aici avem berea Tsingtao si ducem dorul berii din tara!)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana (300ml) de apa (la temperatura camerei)
  • faina (pana nu se mai lipeste de maini)
  • 1 cub de drojdie proaspata/ 1 cupa mica de drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un pic de ulei de masline

Topping ingrediente:

  • 2-3 linguri sos de rosii (eu prefer pe cele italienesti cu ceapa,usturoi si busuioc)
  • oregano uscat
  • ciupercute proaspete feliate sau de la 1 conserva
  • sunca de praga/ bacon felioare subtiri sau cubulete (cum preferati)
  • 150g cascaval sau ementaller ras
  • 150g mozzarella (de preferat bulgarasi, dar si cea deja rasa este buna -in functie de cum gasiti si totodata se poate inlocui cu cascaval ras)
  • masline
  • 1 ardei rosu, 1 ardei galbeni
  • rosioare -chery felii sau 1 rosie feliata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza în stil româno-italian:

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.

Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar rosiile feliute subtiri. Se rade cascavalul (daca e cazul).

Se intinde aluatul - foaie cat tava de aragaz. De regula asez aluatul pe hartie de copt in tava  si apoi ”asamblez” pizza in tava dupa cum urmeaza:

  • 1.se unge aluatul cu sosul de rosii si se presara oregano;
  • 2.se presara cascavalul ras -cat mai mult
  • 3.se aseaza felioarele de bacon, ciupercute, ardeii astfel incat sa se acopere tot aluatul;
  • 4.se  presara deasupra mozzarella rasa sau cascaval ras;
  • 5.se aseaza deasupra feliile de rosii intercalate cu masline, felioare de ardei.

 Se da la cuptor preincalzit -150C,  aproximativ 25 minute (cand aluatul este rumenit pe fund si cascavalul s-a uniformizat si s-a rumenit)

 

TIPS-URI

1

Daca aveti mozzarella bulgarasi se taie felii si se pun deasupra

2

In functie de preferinte, se poate face si cu felii subtiri de salam uscat sau ton maruntit si porumb sau orice alte ingrediente preferati

3

Nu puneti foarte multe felii de rosii deoarece acestea isi lasa zeama si va iesi o pizza-zemoasa!

4

Pentru o pizza buna folositi cat mai mult cascaval, gramajul de cascaval/mozzarella din ingrediente este mai mult informativ, deoarece de regula pun cat mai mult cascaval.

5

Din ingredientele date, de regula, imi iese o pizza pentru o tava de aragaz, dar puteti folosi orice fel de tava aveti/ preferati. De aceea, nr de portii este si in functie de tava, dar de regula, dintr-o tava de aragaz mancam cam 3-4 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza în stil româno-italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si salam de vara uscat