In Italia am invatat sa fac pizza foarte rapid si cat mai simplu si de atunci pizza preferata a sotului meu este cea care o prepar eu acasa. Spun ca se prepara rapid deoarece aluatul nu se lasa la dospit mai mult de cat dureaza sa iti pregatesti celelalte ingrediente. Deasemenea, tot in Italia am invatat ca in pizza nu se pun prea multe ingrediente, adica acolo se mananca ori pizza cu salam, ori cu ciuperci, dar ca sa fie totusi si in stilul nostru romanesc eu incerc sa pun cate putin din fiecare dar fara sa o incarc prea mult.
Se serveste cu bere romaneasca! (din pacate aici avem berea Tsingtao si ducem dorul berii din tara!)
Pentru aluat:
Topping ingrediente:
Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.
Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar rosiile feliute subtiri. Se rade cascavalul (daca e cazul).
Se intinde aluatul - foaie cat tava de aragaz. De regula asez aluatul pe hartie de copt in tava si apoi ”asamblez” pizza in tava dupa cum urmeaza:
Se da la cuptor preincalzit -150C, aproximativ 25 minute (cand aluatul este rumenit pe fund si cascavalul s-a uniformizat si s-a rumenit)
1
Daca aveti mozzarella bulgarasi se taie felii si se pun deasupra
2
In functie de preferinte, se poate face si cu felii subtiri de salam uscat sau ton maruntit si porumb sau orice alte ingrediente preferati
3
Nu puneti foarte multe felii de rosii deoarece acestea isi lasa zeama si va iesi o pizza-zemoasa!
4
Pentru o pizza buna folositi cat mai mult cascaval, gramajul de cascaval/mozzarella din ingrediente este mai mult informativ, deoarece de regula pun cat mai mult cascaval.
5
Din ingredientele date, de regula, imi iese o pizza pentru o tava de aragaz, dar puteti folosi orice fel de tava aveti/ preferati. De aceea, nr de portii este si in functie de tava, dar de regula, dintr-o tava de aragaz mancam cam 3-4 persoane.