Pizza Expres

de vio_dreams in Pizza, 5 Oct 2013 | 4577 vizualizari

 

INGREDIENTE


pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa
  • 14 gr drojdie uscata
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare

pentru umplutura:

  • 400 gr sunca presata
  • 400 gr muschi file
  • 400 gr cascaval
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ardei gras mare
  • 100 gr ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Expres:

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .

O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.

Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .

Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.

Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .

Ungem tava cu putin ulei de masline . Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Impartim aluatul in patru. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt. 

Si apoi folosim din nou pensula pentru a unge toata suprafata blatului cu sos pentru pizza .

Taiem subtiri feliile de sunca presata si muschi file, ardeii ii taiem rondele, ciupercile feliute Impartim in patru si le asezam pe toata suprafata blatului.

Asadar la fiecare pizza o sa punem aproximativ 100 gr sunca presata, 100 gr muschi file, 100 gr cascaval, 25 gr ciuperci, un sfert de ardei si 25 gr ketchup .

Deasupra radem cascavalul pe razatoarea mare si bagam la cuptor . La minunatia mea de cuptor a durat doar 12 minute la functia prajire , timp in care eu le-am pregatit pe celelalte. O puteti coace si in cuptorul obisnuit de aragaz, preincalzit apoi la temperatura medie .

Cand e gata taiem felii si servim cu ketchup sau cum prefera fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Expres" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza fara blat